Villanyszerelő szakember is kell?!

Villanyszerelő, Villanyszerelő, Fürdőszoba felújítás
fürdőszoba villanyszerelő

Amikor létre hozunk egy otthont, megtervezzük minden szegletét, nagyon fontos szerepe van annak is, hogy a világítást hova helyezzük, vagy például a konnektorokat hogyan osztjuk meg a terek között. Nagyon nehéz laikusként konkrét tervet készíteni a villanyvezetékek hálójához, minden apró részletet figyelembe véve. Nézzük meg mi, mennyire fontos lehet.

Elsősorban például a konyha, ami mindig a legfőbb színtere a mindennapi életünknek. Mennyi és mennyi technika és elektromos berendezés működik majd benne, hol lesz a sütő, a hűtő, lesz e mosogató gép, mikrohullámú sütő, szuper mindentudó kávéfőző… stb. és ezeket majd rejtett vagy látható konnektorokból működtetjük. Ez a kérdés a mai technikáknak köszönhetően nem is olyan komplikált, hiszen minden a minimál, stílusban dübörög, úgy legyen szuper high-tech, hogy az tulajdonképpen észre sem vehető.

 Térjünk akkor vissza egy picit a helyiségekhez, menjünk tovább, volt a konyha, jöjjön a fürdőszobába egy kicsit. Mostanában nagyon sokszor szembesülünk azzal, hogy nincs határa a fantáziának, és mondhatni fantáziánk szüleményei elérhető árba is kerülnek lassan. Tehát amennyiben azt nézzük mennyire szokatlan kérés egy vizes helyiségben lélegzetelállító, tökéletes hangulatot szimuláló extra LED világítást létrehozni, biztos rámondhatom, ha van megfelelő SZAKEMBER, sima ügy! De vajon tényleg ennyire egyszerű lenne ez!? Van ehhez értő és megfelelő szakember?

Villanyszerelő, Villanyszerelő, Fürdőszoba felújítás
villanyszerelő szakember

Ahhoz, hogy a generál kivitelezés tökéletes legyen és működőképes fontos, hogy hozzáértő szakemberekkel dolgozzunk együtt. Olyan emberekkel, akik figyelemmel kísérik és nem maradnak le a technika fejlődésével együtt évről évre. Miért fontos ez? Többek között, azért mert egy elhibázott villanyszerelés, amit nem megfelelő szakértelemmel és a pontos szabványok figyelembe vételével lett kivitelezve, akár emberéletekbe is kerülhet. Gondoljunk, bele mi történik, ha az elektromos áram a vízzel találkozik… Tudom, többen mondanák, inkább nem akarják tudni! Ezért amikor kedves ügyfeleink, megrendelőink megálmodják a vizes blokkot ebben a fellelhető összes high -tech Led világítást, komoly szakember segítségét kérjük már a megtervezéshez is és természetesen a kivitelezéshez egyaránt. Apró kis nüánszokon múlhat a siker és a boldogság.

Számtalan történetet hallottam már arról, hogy mekkora hibát okozhat, ha a burkolat nem megfelelően van letéve és dilatáció keletkezik, újra bontás, javítás következik súlyos összegekért. Ráadásul a javítás nem mindig a legkönnyebb megoldás, főleg akkor, ha már a konnektorok és minden egyéb elektromos vezeték már elhelyezésre került. Ebben van igazán felelőssége egy generálkivitelező csapatnak, hogy úgy alkossuk meg megrendelőink legpontosabb álmát, hogy a legnagyobb biztonságot is nyújtsuk számukra.

Együttműködésben a burkoló kollégákkal és a vízszerelő szakemberekkel, mert pontosan több fázisból és státuszból áll egy munka mire eléri a végleges átadást.

Nagyon sok a kötelező szabály és szabvány, aminek betartása is nagyon fontos, elsősorban azoké a szakembereké, akikkel együttműködünk. Referenciákkal tanúsíthatjuk, hogy mennyi és hányféle munkában vettek részt. Valamint ez a technikai fejlődésben hogyan állja meg a helyét.

A villanyszerelés tipikusan az a szakma, ami leginkább a falak és a burkolatok mögött „zajlik”, mivel rejtve van, éppen ettől nagy a felelősség, mindegy hogy egy helyiség vagy egy egész ház elektromos hálózatának kialakításáról beszélünk, esetleg szimplán csak a karbantartásáról. A kivitelezés tökéletesnek kell lennie. A lényeg a szakértelem és a precíz felelősségteljes munka, tervezéssel és kivitelezéssel együtt. A generálkivitelezésnek egy töredéke mégis sokszor úgy érezzük, hogy MINDENNEK az alapja.