hidegburkoló, Hidegburkoló, Burkoló szakember, Fürdőszoba felújítás

Burkolás, csempézés

Tisztázzunk rögtön az elején egy kérdést, ami sokunkat foglalkoztat?! Mi a különbség a hidegburkoló és a melegburkoló között? Mint tudjuk, a burkolatok adják meg a legtöbb esetben otthonunk esztétikai arculatát, hangulatát, természetesen attól függően, hogy kültéri vagy beltéri burkolatokról beszélünk. Az alapanyagok tekintetében különbség van aközött, hogy beltéri illetve kültéri, ebben az értelemben meleg vagy hideg burkolóanyagokra van e szükségünk.

Említsünk meg néhány példát a meleg burkolást illetően. Meleg burkolat lehet például a laminált padló, parketta, a padlószőnyeg, amikhez az anyagok, amit használunk sokszor sokkal lágyabbak, finomabbak. Természetesen itt is a választékból annyi van, mint égen a csillag, de az ár mellett fontos szempont mennyire időtálló az anyag, és mennyire kopásálló!

Hidegburkolás és csempézés nem csak a fürdőszobában!

hidegburkoló, Hidegburkoló, Burkoló szakember, Fürdőszoba felújítás
burkolás és csempézés

Amikor a hidegburkolásról beszélünk, rögtön eszembe jut, amikor egyik tanító mesterem mesélte, hogy nem is olyan régen ez a szakma a kőművesek feladatköre volt. Aztán a későbbiekben ez is tovább fejlődött, több lehetőség, anyag, technika, jelent meg a piacon, ez eredményezte a leválást a kőműves szakmától, így különálló szakmaként említhetjük már napjainkban. Nézzünk meg egy pár hidegburkolatot. Elsőként a járólap, csempe és a kőburkolatokat említeném. Mivel ezek összetétele sokkal nehezebbek, mint a melegburkolatoké, rendkívül fontos, hogy milyen rögzítő anyagot használunk a rögzítésükhöz. Mostanában a malter helyett ragasztót gyakorlatos használni, persze tudni kell itt is szakszerűen kiválasztani. Nagyon sok dologtól függ milyen ragasztó szükséges a rögzítéshez. Szimplán és egyszerűen lesz-e padlófűtés, mekkora mérete és súlya van egy csempének vagy járólapnak, mintázat áttekintve hogyan kell majd összeilleszteni, kerül e különleges fúga az illesztéshez… stb. a végtelenségig sorolhatnánk.

Amikor megrendelőink nehézségekbe ütköznek egy eldöntendő kérdés miatt, legyen az a csempe és vagy a járólap felszíne igyekszünk kellő szakértelemmel és józan ésszel segíteni nekik. A járólap felszínét említve,könnyen bocsátkozunk történetek mesélésébe, amit megrendelőinktől vagy más kedves ismerőseinktől hallottunk.  Elég csak belegondolnunk milyen gondot tud okozni a nedves járólap, akár ha csak párcsepp víz kerül rá. Így szuper választás, ha csúszásmentes a felület.

 Hidegburkolásnál is csapatban tevékenykedünk és dolgozunk, hiszen minden munkafolyamat előbb vagy utóbb összetalálkozik. A burkolatok alá vagy mögé helyiségtől függően kerülhet vízvezeték, villanyvezeték, padlófűtés.Ezeket a munkálatokat megfelelő szakemberrel végeztetjük el a megfelelő időpontban. Törekszünk arra, hogy ne akadályozzuk egymás munkáját, mindenki a megbeszélt szakaszban érkezzen, mert ha nem így történik, esetlegesen lelassulnak a folyamatok és nem készül el a munka a megbeszélt határidőre.

hidegburkoló, Hidegburkoló, Burkoló szakember, Fürdőszoba felújítás
hidegburkoló szakember

A munka menetét sokszor magunk irányítjuk, és egy megszokott szakemberekből álló csapattal dolgozunk együtt már több éve. Pontosan tudjuk, hogy kinek milyen a munkája.

Nap, mint nap figyelünk a fejlődésre és a precíz, tökéletes munkára.

Arra a tényre, hogy mindenkinek megfelelő szakembert tudjunk biztosítani, közvetíteni.

A technológiák évről évre hoznak újdonságokat, anyagokat, burkolatokat és más kiegészítőket. Feladatunk és fejlődésünk részének tekintjük elsődlegesen ezeknek a technikáknak a mihamarabbi megismerését és elsajátítását, így versenytársainkkal szemben is tökéletesen helyt tudunk állni.

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket! Ezen a linken elér minket 🙂

 

A hideg- és melegburkolás közötti különbséget

a lehető legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy minden olyan anyag, mely jellemzően hideg tapintású, tehát hőt von el a testünktől, hidegburkolást igényel. Ilyen anyagok alapvetően a kövek, a betonlapoktól kezdve, a márványon és téglán át a kerámialapokig. Melegburkolatok pedig a parketta, a PVC, sőt még a szőnyeg is. A két munkafolyamat hasonló tudást igényel, mégis gyökeresen más, hisz a kövek egymáshoz illesztése, kivágása, fúgázása, rögzítése és megkötése igazi mérnöki munkának számít. Arról nem beszélve, hogy a kötőanyagok és az alkalmazott segédszerszámok kicsit nagyobb felfordulással járnak a lakásban, mint a melegburkolatok esetében.

A kétféle burkolattípust nekünk kell megválasztani, melyre a legáltalánosabban bevett gyakorlat a következő: Minden olyan helyiség, amelyben viszonylag keveset tartózkodunk, vagy gyorsan bepiszkolódik, illetve víz, nedvesség éri, általában hidegburkolatot kap. Ezek az előszoba, folyosó, fürdőszoba, WC, spájz vagy a pince.

Melegburkolatokat olyan helyen érdemes alkalmazni, mint például a nappali, hálószoba és a konyha.

A két legkritikusabb helyiség, melynél a két burkolattípus a legnagyobb eséllyel kombinálható a konyha és a fürdőszoba. Mindezek burkolatáról érdemes egy szakemberrel konzultálni, aki csak abban az esetben tud jó tanácsokkal, javaslatokkal szolgálni, ha minél pontosabban meg tudjuk határozni számára a helyiség használatának célját és idejét. Ez utóbbi kettő alapján lehet a legjobb döntést hozni.

Manapság az új trendek a fürdőszoba „szobásítása” felé mutatnak, azonban még mielőtt vakon követnénk a lakásfeljújítós újságok leírásait, gondoljuk át, hogy a fürdőszobánk rendelkezik-e például elégséges belmagassággal, és eleve területtel, ahhoz, hogy a képződő pára és kicsapódó víz még az előtt el tudjon párologni, hogy azt a felhasznált melegburkolatok magukba szívják. Az sem mindegy, mennyi fűtőtestünk lesz a fürdőszobában, és hogyan biztosított annak szellőzése.

Egyes hidegburkolatok akár meleggé is varázsolhatók a padlófűtésnek köszönhetően, így a felület könnyen tisztítható marad és még a lábunk sem fázik meg rajta.

Amennyiben burkoló szakembert keres nézze meg társoldalunkat is.

Burkolás egy ismert modellnél

Az egyik legcsodálatosabb dolog az életünkben, mikor eljutunk arra a pontra, hogy elkezdjük otthonunkat széppé, moderné és saját szentélyünké varázsolni. Amikor már előkerülhetnek a burkolatok, jöhetnek a színek, a világítás, az aprólékos részletek. Minden ember fejében megszületik a kép, hogy milyen legyen, persze csak az összkép. Minőség és a technika szempontjából azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagokból „építkezünk”. A folyamatok szorosan egymásra épülnek, a villanyszerelős, a burkolás, az asztalos munkálatok. Elkülönül még a hideg és a melegburkolás. Érdemes tisztázni az elején az alapvető különbséget, miben más a kettő. Még a hidegburkolást hűvösebb anyagokhoz, terekhez ajánljuk, például járólapok, konyha, fürdő csempéje. Addig a melegburkolás meleg tereknél használjuk, ilyen a lamináltpadló a nappaliban, vagy a pvc az előszobában. A rögzítéshez használt anyagok minősége és hőállósága, amivel ragasztjuk vagy helyezzük fel teljesen más.

Burkoló szakemberként így jártam, amikor egy közismert divatmodell hölgyhöz mentem ki munkát felmérni, és finoman fogalmazva nagyon tanácstalannak tűnt. Ahogy beléptem az ajtón, éreztem nagyon bizonytalan és rengeteg tanácsra van szüksége. Természetesen beszámolt arról mi az elképzelése, mennyire ragaszkodik a legfrissebb trendekhez és anyagilag mind ezekre mennyit áldozna. Már ez a pillanat elég volt, hogy érezzem, az alapoktól kell tisztába tennem a fogalmakat. Semmi gond ezzel, hiszen sok-sok embernek ugyanígy szinte semmilyen ismerete nincs a szakmai részletekről.

Nade, miután közismert divatmodell hölggyel átbeszéltük ezeket a sarkalatos kérdéseket én javasoltam, a csempe választás gondos és alapos megfontolását.

Egyáltalán nem mindegy, hogy ez esetben, egy fürdőszobában, persze lehetne konyha vagy egyéb más helyiség is, milyen csempe kerül fel.

Sok múlik a csempe vastagságán és minőségén.

Például mennyi nedvességnek, párának, használatnak lesz kitéve. Kopásállósága milyen fokú, hova kerül, mennyire törékeny. Azon is milyen anyaggal helyezzük és ragasztjuk fel.

Azt javasoltam mindenképp érdemes legalább egy napot rászánni és körbejárni a közeli nagyobb áruházak kínálatát, hiszen nagy ár különbségekkel és egyértelműen más minőséggel, kínálattal rendelkeznek. A sok kicsi sokra meggyből a végén akár egy egész havi bérünket is megspórolhatjuk majd.

Annyi információt zúdítottam hirtelen divatmodell „ismerősünkre”, hogy szegény már láthatóan forgóvilágban érezte magát. Bár érezhetően bizalommal volt irányomban és hálás, amiért felhívtam a figyelmét ezekre az apróbb tényezőkre. Tapasztalatom a sok apró nüánsztól lesz szép és kellemes majd az összkép, de ugyanúgy ronthat is a helyzeten, ha nincs megfelelően átgondolva és kiválasztva.

Mielőtt útjára bocsájtottam volna divatmodell hölgyünket, igyekeztem átbeszélni vele még pár kérdéskört. Miszerint milyen alakzatokban, sorban lerakásban képzeli el majd választott csempéit a számára legfontosabb helyen a fürdőszobában. Megkülönböztetünk jó párat. Diagonál, párhuzamos a fallal, díszítő sort beletéve, egy-egy csempe fogatva elhelyezve, kisebb csempékkel díszített… végtelenségig sorolhatnám. Majd mielőtt levegőhöz juthatott volna ügyfelem a fugázás kérdéskörrel folytattam. Ahol úgyszintén fontos a minőség, kopásállóság és a színvilág szabatos, körültekintő megválasztása, mert igen hangsúlyos része lesz a fürdőszobának.

Természetesen nem hagytam magára a közismert modellt

így bizalommal és hálával fogadta tájékoztatásomat a részletekkel kapcsolatban. Számunkra nagyon fontos, hogy megértessük megrendelőinkkel a szentélyük valóra váltásához a folyamatok szép és igényes kivitelezéséhez mennyire fontos a megbízható minőség, a jó választás. Boldogsággal tölt el bennünket is, ha a megálmodott összkép valósággá válhat számukra és mi segíthetünk ebben.

Elérhetőségünk itt található!

Hogy is kezdődik valójában a felújítás vagy burkolás…

Életem során rengeteg nappaliban jártam már, ám ha mégis megkérdezne most valaki mitől lesz jó, hangulatos, komfortos egy nappali nem tudnék rá hirtelen válaszolni. Így napok óta ezen töprengek mi a lelke vajon egy nappalinak, annak a helyszínnek, ahol szintén sok időt töltünk el. Számomra egy dolog biztos, hogy a nappali az a hely, ahova megpihenni, lazítani, kellemes pillanatokat átélni térek be. Mindegy, hogy egyedül vagy társasággal vágyom ezekre a momentumokra, a lényeg, hogy meghitt, meleg és barátságos legyen. Így hát, nagy valószínűséggel ennek a megállapításomnak tükrében tervezgeti mindenki a nappalija felújítását, berendezését.

Megrendelőink első lépésben rendszerint színeket gyűjtögetnek, alapanyagokat, burkolatokról tájékozódnak, kivitelezői praktikákról.

Nem kevés időt szentelnek a nagy eldöntendő kérdésre, miszerint hideg vagy meleg burkolat kerüljön a lábuk alá. Jómagam a meleg mellett voksolnék, de tisztán tartás szempontjából, kisgyermekes családba, padlófűtés tetejére nem biztos, hogy a legjobb választás. Mi van akkor, ha egy légtér a konyhával, mit fog szólni a kifolyó vízhez, olajhoz, leeső tányérokhoz….

Nem tagadom a laikus emberek gyakran ELAKADNAK a nagy elhatározásban, miszerint majd ŐK leszervezik, megrendelik és felújítják az egészet, a család majd csak örül és tapsikol örömében. 

Persze nem szeretnék a kétségbeesést felfedni családjuk előtt, így gyorsan és lényegre törően keresnek meg minket általában az interneten keresztül, hogy valaki, illetve valakik segítségükre siessen. Itt találnak rá a mi kis szuper csapatunkra a fürdőszoba felújítása

Senkit ne tévesszen meg, nem csak a fürdőszobákat rázzuk ki a kisujjukból.

Örömömre szolgál, hogy általában nagyon hamar kitudunk érni a tett helyszínre, melyet alaposan fel is térképezünk, méricskélünk. Technikai információkat begyűjtjük, (fűtés rendszer, világítás…stb.) majd barátságosan kifaggatjuk a tulajdonosokat a fejükben lévő elképzelésekről.

Ezek után mihamarabb tömör összefoglalás következik a kiválasztott burkolattal, annak technikai felrakásával, az egyéb apró kiegészítőkről, ennek összehangolásáról és kivitelezés folyamatáról. Az árról nem is kell beszéljek hiszen törekedtünk arra, hogy harmonizáljon a szervezői, beszerzői és kivitelezői munkákkal. 

A végeredmény otthonos, kedves, családias és nem utolsó sorban praktikus lesz ahogy a megrendelő család megálmodta magának.