Hidegburkoló, Hidegburkoló, Burkoló szakember, Fürdőszoba felújítás

Burkolás, csempézés

Tisztázzunk rögtön az elején egy kérdést, ami sokunkat foglalkoztat?! Mi a különbség a hidegburkoló és a melegburkoló között? Mint tudjuk, a burkolatok adják meg a legtöbb esetben otthonunk esztétikai arculatát, hangulatát, természetesen attól függően, hogy kültéri vagy beltéri burkolatokról beszélünk. Az alapanyagok tekintetében különbség van aközött, hogy beltéri illetve kültéri, ebben az értelemben meleg vagy hideg burkolóanyagokra van e szükségünk.

Említsünk meg néhány példát a meleg burkolást illetően. Meleg burkolat lehet például a laminált padló, parketta, a padlószőnyeg, amikhez az anyagok, amit használunk sokszor sokkal lágyabbak, finomabbak. Természetesen itt is a választékból annyi van, mint égen a csillag, de az ár mellett fontos szempont mennyire időtálló az anyag, és mennyire kopásálló!

Hidegburkolás és csempézés nem csak a fürdőszobában!

Hidegburkoló, Hidegburkoló, Burkoló szakember, Fürdőszoba felújítás
burkolás és csempézés

Amikor a hidegburkolásról beszélünk, rögtön eszembe jut, amikor egyik tanító mesterem mesélte, hogy nem is olyan régen ez a szakma a kőművesek feladatköre volt. Aztán a későbbiekben ez is tovább fejlődött, több lehetőség, anyag, technika, jelent meg a piacon, ez eredményezte a leválást a kőműves szakmától, így különálló szakmaként említhetjük már napjainkban. Nézzünk meg egy pár hidegburkolatot. Elsőként a járólap, csempe és a kőburkolatokat említeném. Mivel ezek összetétele sokkal nehezebbek, mint a melegburkolatoké, rendkívül fontos, hogy milyen rögzítő anyagot használunk a rögzítésükhöz. Mostanában a malter helyett ragasztót gyakorlatos használni, persze tudni kell itt is szakszerűen kiválasztani. Nagyon sok dologtól függ milyen ragasztó szükséges a rögzítéshez. Szimplán és egyszerűen lesz-e padlófűtés, mekkora mérete és súlya van egy csempének vagy járólapnak, mintázat áttekintve hogyan kell majd összeilleszteni, kerül e különleges fúga az illesztéshez… stb. a végtelenségig sorolhatnánk.

Amikor megrendelőink nehézségekbe ütköznek egy eldöntendő kérdés miatt, legyen az a csempe és vagy a járólap felszíne igyekszünk kellő szakértelemmel és józan ésszel segíteni nekik. A járólap felszínét említve,könnyen bocsátkozunk történetek mesélésébe, amit megrendelőinktől vagy más kedves ismerőseinktől hallottunk.  Elég csak belegondolnunk milyen gondot tud okozni a nedves járólap, akár ha csak párcsepp víz kerül rá. Így szuper választás, ha csúszásmentes a felület.

 Hidegburkolásnál is csapatban tevékenykedünk és dolgozunk, hiszen minden munkafolyamat előbb vagy utóbb összetalálkozik. A burkolatok alá vagy mögé helyiségtől függően kerülhet vízvezeték, villanyvezeték, padlófűtés.Ezeket a munkálatokat megfelelő szakemberrel végeztetjük el a megfelelő időpontban. Törekszünk arra, hogy ne akadályozzuk egymás munkáját, mindenki a megbeszélt szakaszban érkezzen, mert ha nem így történik, esetlegesen lelassulnak a folyamatok és nem készül el a munka a megbeszélt határidőre.

Hidegburkoló, Hidegburkoló, Burkoló szakember, Fürdőszoba felújítás
hidegburkoló szakember

A munka menetét sokszor magunk irányítjuk, és egy megszokott szakemberekből álló csapattal dolgozunk együtt már több éve. Pontosan tudjuk, hogy kinek milyen a munkája.

Nap, mint nap figyelünk a fejlődésre és a precíz, tökéletes munkára.

Arra a tényre, hogy mindenkinek megfelelő szakembert tudjunk biztosítani, közvetíteni.

A technológiák évről évre hoznak újdonságokat, anyagokat, burkolatokat és más kiegészítőket. Feladatunk és fejlődésünk részének tekintjük elsődlegesen ezeknek a technikáknak a mihamarabbi megismerését és elsajátítását, így versenytársainkkal szemben is tökéletesen helyt tudunk állni.

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket! Ezen a linken elér minket 🙂

A hideg- és melegburkolás közötti különbséget a lehető legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy minden olyan anyag, mely jellemzően hideg tapintású, tehát hőt von el a testünktől, hidegburkolást igényel. Ilyen anyagok alapvetően a kövek, a betonlapoktól kezdve, a márványon és téglán át a kerámialapokig. Melegburkolatok pedig a parketta, a PVC, sőt még a szőnyeg is. A két munkafolyamat hasonló tudást igényel, mégis gyökeresen más, hisz a kövek egymáshoz illesztése, kivágása, fúgázása, rögzítése és megkötése igazi mérnöki munkának számít. Arról nem beszélve, hogy a kötőanyagok és az alkalmazott segédszerszámok kicsit nagyobb felfordulással járnak a lakásban, mint a melegburkolatok esetében.

A kétféle burkolattípust nekünk kell megválasztani, melyre a legáltalánosabban bevett gyakorlat a következő: Minden olyan helyiség, amelyben viszonylag keveset tartózkodunk, vagy gyorsan bepiszkolódik, illetve víz, nedvesség éri, általában hidegburkolatot kap. Ezek az előszoba, folyosó, fürdőszoba, WC, spájz vagy a pince.

Melegburkolatokat olyan helyen érdemes alkalmazni, mint például a nappali, hálószoba és a konyha.

A két legkritikusabb helyiség, melynél a két burkolattípus a legnagyobb eséllyel kombinálható a konyha és a fürdőszoba. Mindezek burkolatáról érdemes egy szakemberrel konzultálni, aki csak abban az esetben tud jó tanácsokkal, javaslatokkal szolgálni, ha minél pontosabban meg tudjuk határozni számára a helyiség használatának célját és idejét. Ez utóbbi kettő alapján lehet a legjobb döntést hozni.

Manapság az új trendek a fürdőszoba „szobásítása” felé mutatnak, azonban még mielőtt vakon követnénk a lakásfeljújítós újságok leírásait, gondoljuk át, hogy a fürdőszobánk rendelkezik-e például elégséges belmagassággal, és eleve területtel, ahhoz, hogy a képződő pára és kicsapódó víz még az előtt el tudjon párologni, hogy azt a felhasznált melegburkolatok magukba szívják. Az sem mindegy, mennyi fűtőtestünk lesz a fürdőszobában, és hogyan biztosított annak szellőzése.

Egyes hidegburkolatok akár meleggé is varázsolhatók a padlófűtésnek köszönhetően, így a felület könnyen tisztítható marad és még a lábunk sem fázik meg rajta.

Amennyiben burkoló szakembert keres nézze meg társoldalunkat is.